Despre proiect

craiova-in-motion

Craiova in Motion este un proiect independent care doreşte să promoveze frumuseţea oraşului Craiova la nivel naţional şi internaţional. Fotografiile noastre, transpuse în filme “timelapse”, arată locuri, monumente, biserici, oameni şi clădiri din Craiova actuală, cu speranţa că tu, cel care o sa vizionezi aceste filme vei deveni curios şi poate o să vizitezi Craiova într-o zi.

În spatele filmelor timelapse suntem 2, Bogdan şi Victor. Bogdan este fotograf profesionist cu o mare experienţă în fotojurnalism, iar Victor este designer si videograf, pasionat de fotografie. Pasiunile si prietenia noastră au născut acest proiect dedicat oraşului natal, Craiova.

Ce înseamnă timelapse photography

Timelapse sau time-lapse photography este o tehnică prin care fotograful captează o serie de fotografii (de ex. 300) dintr-o locaţie, aceste fotografii sunt montate într-o secvenţă care are un anumit FPS (frames per second). Să spunem că cele 300 de fotografii sunt montate la 30 FPS, atunci montajul va avea 10 secunde şi va arăta cele 300 de fotografii ca un film rapid. De obicei pentru timelapse se foloseşte un trepied.  În primul nostru clip am folosit aproximativ 15.000 de fotografii din peste 25 de locaţii, care au fost stabilizate şi montate ulterior. Mai multe despre timelapse găsiţi aici.

Cum poţi ajuta

  • Dacă faci parte dintr-o organizaţie locală, sau muzeu, teatru etc. din Craiova, ne poţi ajuta să fotografiem în locaţia ta pentru următoarele filme.
  • Dacă eşti din Craiova şi nu numai, poţi să dai mai departe filmele noastre, fie că o faci prin Facebook, Twitter sau alt canal media.
  • Dacă eşti din presa scrisă sau TV şi vrei să promovezi Craiova, poţi scrie despre proiectul nostru.

Contact

Ne poţi contacta pe email la adresa: craiovainmotion [at] gmail.com

Copyright

Filmele prezente pe acest website sunt proprietatea Craiova In Motion şi pot fi folosite şi distribuite numai sub aspect non-comercial.